ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Särskild händelse med anledning av corona

Publicerad 2020-03-16

Aktuellt Polismyndigheten har fattat beslut om en nationell särskild händelse med anledning av coronaviruset. Det säger Mats Löfving i ett uttalande på Intrapolis, som Polistidningen tagit del av.

Enligt Mats Löfving, chef för nationella operativa avdelningen, Noa, kommer den nationella särskilda händelsen ha tre operationslinjer. Den första är att säkra polisens uppdrag, även de tillkommande uppgifter som följer av virussmittan. Den andra handlar om att säkra arbetsmiljön för medarbetarna. Slutligen står på Intrapolis, polisens intranät, att man vill ”svara för en tydlig, offensiv, trygghetsskapande kommunikation externt och internt.”

En nationell särskild händelse kan inrättas om något inträffar som den ordinarie polisverksamheten inte är anpassad för. Det kan underlätta om man till exempel snabbt behöver stärka en viss del av verksamheten eller omfördela resurser. Noa ansvarar för hanteringen av de nationella särskilda händelserna.