Annons
Annons

Över gränsen

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Jag vill framföra min besvikelse över RPS beslut att tillåta turban, huvudduk och judisk kippa i tjänsten.

Att bära uniform förpliktigar.

Att bära uniform innebär för mig att jag under min arbetstid inte kan få fullt utlopp för min egen personlighet. Det står mig inte fritt att inför allmänheten propagera för politiska åsikter eller religiösa övertygelser.

Alla former av ställningstaganden som jag på olika sätt signalerar till min omgivning är potentiella konfliktkällor i mitt arbete som polis.

Allmänheten förväntar sig en polis som är neutral och uniformen är en del av detta.

Uniform betyder likformighet.

Jag läste på DOs hemsida att han tycker att inte tillåta turban med mera vore att utestänga stora grupper i Sverige från polisyrket. Detta tror jag inte alls på, har de ens gjort någon undersökning bland de etniska grupper som det är frågan om? Och hur stora grupper är det egentligen i Sverige som bär dessa huvudbonader på sig hela dagarna, och inte bara när det är dags för bön?

Detta ser jag som ett desperat försök från RPS sida att locka till sig fler invandrare till polisyrket och för att de inte vill framstå som diskriminerande. Jag vill också att fler invandrare blir poliser för att bättre kunna spegla det svenska samhället, men inte på bekostnad av polisens neutralitet. De har gått över gränsen denna gång.

Polisstuderande Växjö

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst