Annons
Annons

Skillnad mellan
skit och pannkaka

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I Malmö avskedas en kollega som uttryckt sig frispråkigt och klumpigt om invandrare i ett mail adresserat till Malmös kommunalråd Reepalu. Frikänd av tingsrätten men avskedad av myndigheten.

Om jag inte minns fel så var det en polis med högre chefsställning som köpte sex av en prostituerad i en tjänstebil på en parkeringsplats vid polishuset. Även detta hände i Skåne.

Åtgärd från myndigheten? Skillnad mellan skit och pannkaka?

En händelse på samma tema är kvinnan i polischefskarriären som i Stockholm vid flera tillfällen slänger sina sopor i en container avsedd för byggavfall. Hon blir tillsagd av byggjobbarna att inte göra detta men fortsätter med ofoget. Till slut tröttnar en av byggjobbarna, tar soppåsen, går ifatt kvinnan och säger till henne att hon ska sluta med detta. Byggjobbaren, som har invandrarbakgrund, får då en polislegitimation slagen i ansiktet och uppmanad att ta bananbåten hem. Åtgärd från myndigheten? Skillnad mellan skit och pannkaka?

I samband med ett efterföljande och gripande av två biltjuvar avlossar en polischef flera vådaskott. Han blir så småningom fälld för någon form av brott i tingsrätten. Överlämnas vådaskotten till PAN av myndigheten? NEJ. Skillnad mellan skit och pannkaka?

En polisman använder tjänstebilen för privata ärenden, transport av egna barn i samband med idrottsaktiviteter. Detta uppdagas och han blir anmäld. Åklagaren lägger ner ärendet. Myndigheten genom bl.a. länspolismästaren överklagar detta beslut och ärendet tas upp igen med en ny brottsrubricering och polismannen ställs till ansvar och får ett strafföreläggande.

Samma polisledning får information om att en annan chef i polisledningen använder tjänstebil för privata ärenden., Resor till och från arbetsplatsen i stor omfattning. Då händer ingenting, utan detta får passera utan åtgärd. Skillnad mellan skit och pannkaka?

Ovanstående är ett litet axplock på hur olika myndigheter hanterar sina anställda, beroende på var man befinner sig i organisationen. Alla myndigheter har mängder med dokument som rör moral, etik, tjänstefel osv. som uppenbarligen ej gäller alla medarbetare.

Gränsen mellan skit och pannkaka är lite svävande men troligen så går den vid kommissarie och uppåt.

SOP.

Själv tillhör jag det undre skiktet så jag tvingas skriva under signatur av ovan angivna skäl.

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst