Annons
Annons

200 besökte gaypolissymposium

22 augusti 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Peter Frisell, vice ordförande i Polisförbundet Stockholms län, arbetade med Gaypolissymposiet som hölls i Stockholm under Prideveckan i början av augusti. Över 200 deltagare från polisen i 11 europeiska länder fanns representerade.Peter Frisell, vice ordförande i Polisförbundet Stockholms län, arbetade med Gaypolissymposiet som hölls i Stockholm under Prideveckan i början av augusti. Över 200 deltagare från polisen i 11 europeiska länder fanns representerade.

Varför ska facket vara med på den här typen av evenemang?

För att mångfaldsfrågor är viktiga. Vi i facket måste tydligt visa att det har hänt saker de senaste åren, att vi inte är några homofober. RPS och polismyndigheten i Stockholm stod som arrangörer, men både Polisförbundet och de andra fackliga organisationerna var med i arbetet med symposiet. Jag satt med i projektgruppen och ser det här som en helt naturlig del i det fackliga arbetet.

Vilken var målgruppen?

Årets konferens riktade sig inte bara till homosexuella utan även till chefer och personalhandläggare inom polismyndigheterna. Så det var glädjande många heterosexuella personer där. Syftet är ju inte bara att ha ett möte för homosexuella poliser, utan att föra ut kunskaper till en större grupp.

Vilka reaktioner fick ni på symposiet?

Det var många av deltagarna som sa att det var väldigt bra seminarier. Det blev till och med så att det dök upp extra deltagare som hade hört att det varit så bra.

Vad minns du själv bäst från seminarierna?

Det var något som HomO sa, som var riktigt bra. Han sa att vi inte ska nöja oss med att tolerera människor som avviker från den heterosexuella normen, utan att vi också måste respektera dem som avviker från normen. Det gav i alla fall mig en aha-upplevelse.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst