Annons
Annons

Jan Karlsen valdes om

26 september 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Jan Karlsen sitter kvar som ordförande för Polisförbundet. Han omvaldes av representantskapet med stor majoritet, 79 röster mot 37 för motkandidaten Lars Ericson.
– Tack, jag är glad, men samtidigt sorgsen över att processen har varit som den har varit. Jag ska nu göra mitt bästa för att arbeta för alla landets poliser, tillsammans med den styrelse som kommer att väljas, sa Jan Karlsen.Jan Karlsen sitter kvar som ordförande för Polisförbundet. Han omvaldes av representantskapet med stor majoritet, 79 röster mot 37 för motkandidaten Lars Ericson.
– Tack, jag är glad, men samtidigt sorgsen över att processen har varit som den har varit. Jag ska nu göra mitt bästa för att arbeta för alla landets poliser, tillsammans med den styrelse som kommer att väljas, sa Jan Karlsen.

Ordförandevalet hade föregåtts av mycket spekulationer och diskussioner. Bland annat var valberedningen inte enig. Patrik Sandsten, som var sammankallande, hade reserverat sig och istället nominerat Lars Ericson till ordförandeposten, vilket han också talade om på representantskapet.

Lars Ericson tilläggsnominerades på representantskapet av förbundsområde Stockholm, vars talan fördes av Stefan Eklund.

– Vi anser att Lars Ericson är den bästa ordförandekandidaten. Vi är helt övertygade om att han kan engagera, samla och stärka den fackliga organisationen i hela landet, sa Stefan Eklund.

Lillemor Melin Sving, förbundets första vice ordförande, gick därefter upp i talarstolen och uttalade sitt starka stöd för omval av Jan Karlsen.

– De senaste åren har jag haft förmånen att ha Jan Karlsen som ordförande. Vi har haft en tydlig politik, och det är ni som har gett oss möjlighet att ha mål så att vi vet vart vi ska gå. För mig finns bara en ordförande, det är Jan Karlsen, sa Lillemor Melin Sving.

Förslaget om att de båda kandidaterna skulle få hålla ett kort anförande och få svara på frågor röstades ner av en majoritet av ombuden. Trots det tyckte Kenneth Falk från Stockholm att det var ett nederlag för demokratin att kandidaterna inte fick föra fram sin politik.

Därefter valdes Jan Karlsen till förbundsordförande för de kommande fyra åren med 79 röster mot 37 för Lars Ericson. Jan Karlsen gick upp i talarstolen och tackade för förtroendet.

– Jag ser att jag har en stor uppgift framför mig. Och jag hoppas att förbundet kan gå framåt lika starkt och otvunget som jag uppfattar att vi har gjort hittills. Under mina sista fyra år som förbundsordförande ska jag göra mitt bästa för alla landets poliser och försöka skapa förutsättningar för en bred kandidatur att ta över sedan.

Efter ordförandevalet valdes den övriga förbundsstyrelsen helt enligt valberedningens förslag, dessutom Lena Andersson och Kenneth Fahlesson som suppleanter.

Den nya förbundsstyrelsen

Lillemor Melin Sving, 1:e vice ordförande

Lars Bergman, 2:e vice ordförande

Ledamöter

Anna Nellberg

Susanne Persson

Björn Lundberg

Sofia Ask

Ulrik Lindquist

Erling Staxäng

Suppleanter

Mats Johansson

Thomas Agnevik

Fredrik Lundquist

Kenneth Fahlesson

Lena Andersson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst