Annons
Annons

Lars Ericson besviken

26 september 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Lars Ericson nominerades av förbundsområde Stockholms län till posten som förbundsordförande. 37 av representantskapets 116 ombud röstade för honom.
– Jag är besviken över processen fram till nu, men jag är inte bitter, säger Lars Ericson.Lars Ericson nominerades av förbundsområde Stockholms län till posten som förbundsordförande. 37 av representantskapets 116 ombud röstade för honom.
– Jag är besviken över processen fram till nu, men jag är inte bitter, säger Lars Ericson.

Polisförbundet i Stockholms län hade gått ut hårt inför representantskapet och enbart nominerat Lars Ericson till förbundsordförande. Under representantskapet fanns det möjlighet att göra tilläggsnomineringar och nominera ledamöter till bland annat valberedningen, men Stockholm avstod. Däremot blev Patrik Sandsten från Stockholm nominerad från ett annat förbundsområde till posten som sammankallande i valberedningen, men meddelade att han inte står till förfogande.

– Själv har jag varit med i valberedningen i sex, sju år, säger Patrik Sandsten. Det har varit ett bra arbete, där vi har fört en öppen och rak dialog. Men jag fick inte igenom mitt förslag till ordförande och drog konsekvenserna av det. Sedan har vi sagt från Stockholm att vi kanske måste ompröva vårt deltagande och just nu avsäger vi oss från att vara med i olika forum i förbundet.

En person från Stockholm finns dock med i förbundsstyrelsen, som suppleant, Lena Andersson. Hon nominerades av Halland.

Lars Ericson och övriga styrelsen i Stockholm är inne på samma linje som Patrik Sandsten. Man uttrycker bland annat en besvikelse över att representantskapet inte ville höra de två kandidaterna i en så kallad hearing inför valet av ordförande.
– Vi båda som var nominerade gick med på att bli utfrågade, men representantskapet ville inte. Jag ställer mig frågan varför, vad är det man vill sopa under mattan? Jag är besviken att jag inte fick möjlighet att presentera min politik och svara på frågor, säger Lars Ericson.

När styrelsen för Polisförbundet i Stockholm nu inte finns representerad i något av Polisförbundets valda forum förlorar man en viss möjlighet till inflytande och påverkan. Men det behöver inte bara vara en nackdel, anser Lars Ericson, som menar att Stockholm nu kan förhålla sig friare till förbundet i övrigt.

Kenneth Falk, som också sitter i styrelsen i Polisförbundet i Stockholm, säger att det ytterst handlar om olika syn på demokratin. Vad det innebär i förlängningen har man ännu inte tagit ställning till.

– Nu får vi åka hem och diskutera det här med våra medlemmar. Vi från styrelsen får ta upp diskussionen hur vi ska arbeta vidare och se till att förankra det i organisationen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst