Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Att leva med sin kollega är något positivt för de flesta. Samtidigt finns det personer som inte klarar problemen som kan uppstå. Det anser psykologen Eva Rusz som har mångårig erfarenhet av att beredskapsträna poliser, FN-personal och militärer. Hon har vid flera tillfällen kommit i kontakt med svenska polispar som gör FN-tjänst tillsammans.Att leva med sin kollega är något positivt för de flesta. Samtidigt finns det personer som inte klarar problemen som kan uppstå. Det anser psykologen Eva Rusz som har mångårig erfarenhet av att beredskapsträna poliser, FN-personal och militärer. Hon har vid flera tillfällen kommit i kontakt med svenska polispar som gör FN-tjänst tillsammans.

– En svårighet är att man får väldigt mycket input från samma håll. Världen blir lite för sluten, man kanske får svårt att förstå människor som sysslar med annat än man själv, säger Eva Rusz.

En allmän policy är att polispar inte ska arbeta tillsammans så till vida att de sitter i samma bil eller gör gemensamma ingripanden.

– Skälet är naturligtvis att känslomässigt engagemang kan resultera i bristande proffsighet.

Men en annan risk finns också, nämligen omedveten tävlan.

– Det beror ju på hurdan man är som människa, men vissa personlighetstyper fixar inte att partnern gör karriär i samma yrke.

Trots allt tycker hon dock att fördelarna överväger.

– Samhörighet, en partner som vet vad jobbet innebär, någon som lyssnar – listan kan göras lång.

Läs mer om poliser som blir kära på jobbet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser