Annons
Annons

”Vi är starkast när vi är eniga”

2 oktober 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Under representantskapet valdes Jan Karlsen till ordförande av en stor majoritet av ombuden. Han är glad att ha fått ett förnyat förtroende att leda förbundet under ytterligare fyra år. Men han är sorgsen över klyftan som uppstått i förbundet i och med att Stockholm valt att ställa sig utanför delar av verksamheten.Under representantskapet valdes Jan Karlsen till ordförande av en stor majoritet av ombuden. Han är glad att ha fått ett förnyat förtroende att leda förbundet under ytterligare fyra år. Men han är sorgsen över klyftan som uppstått i förbundet i och med att Stockholm valt att ställa sig utanför delar av verksamheten.

– Det finns förutsättningar att bygga ihop förbundet igen, säger Jan Karlsen. Men det bygger på att man accepterar de demokratiska processerna. Bara för att man inte vinner är det inte odemokratiskt. Det är viktigt att värna vikten av ett starkt förbund, även om man inte vinner.

Jan Karlsen framhåller att han kommer att fortsätta att arbeta för alla Sveriges poliser och att medlemmarna i Stockholm är lika viktiga för honom som medlemmarna på andra orter.

– Frågan om att skapa ett enigt förbund är prioriterad. Vi är starkast när vi är eniga och talar med en röst.

– Jag känner ett brett stöd i min roll som ordförande och kommer att driva de frågor som representantskapet beslutat om. Med den nya styrelsen och fattade beslut ser jag stora möjligheter att vi kan göra mycket gott för den enskilde medlemmen ute i verksamheten.

I direkt anslutning till representantskapet hölls ett så kallat Förbundsforum. Ett forum som ska så frön till nya idéer. Jan Karlsen hoppas att Förbundsforum kan ge en vägledning i nya tankesätt, för att ytterligare stärka förbundet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst