Annons
Annons

Polisutbildning på distans nu i halva landet

29 januari 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Distansutbildningen fortsätter att växa. Tio myndigheter erbjuder polisutbildning till våren, där ibland Västernorrland som är med för första gången.Distansutbildningen fortsätter att växa. Tio myndigheter erbjuder polisutbildning till våren, där ibland Västernorrland som är med för första gången.

Tre män och tre kvinnor har antagits till polisutbildningen på distans i Västernorrland. Utbildningen är förlagd mitt i länet, på Räddningsverkets anläggning på Sandö.

– På så vis ska det inte bli för långt för studenterna att åka, oavsett var i länet de bor. Vi kommer också att använda instruktörer från flera olika Näpo, säger polisinspektör Gunvor Jonsson som är kontaktman för distansutbildningen.

Med distansutbildningen hoppas man nå blivande poliser som är socialt förankrade i regionen. Till den här ansökningsomgången har myndigheten inte hunnit marknadsföra utbildningen men så småningom hoppas man på studenter från områden där det är svårare att rekrytera, som Kramfors, Sollefteå och Härnösand.

De första distansklasserna började 2002. I år erbjuds utbildningen i bland annat i Gävleborg, Skåne, Norrbotten och Värmland.

Marie Persson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst