Annons

Annons

Tufft för Londonpolisen inför G20-möte i april

22 februari 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Redan organiseras demonstrationer via InternetRedan organiseras demonstrationer via Internet

Den 2 april kommer världens 20 största ekonomier med USA i spetsen att hålla sitt G20-möte i London. Mötet väntas dra åt tumskruvarna på världens finansmarknader och införa en lång rad regleringar för banker, finansinstitut och fonder. Inte minst väntas hårda nedslag mot olika skatteparadis runt om i världen.

För Metropolitanpolisen i London väntar emellertid mer påtagliga risker. Redan har ett antal webbsidor i världen börjat uppmana aktivister att komma till London för att demonstrera mot västvärldens ledare. Superintendent David Hartshorn, chef för Metropolitanpolisens avdelning för allmän ordning , säger att han har stora farhågor för det kommande mötet.

– G20-mötet har på webbsidorna utropats som ”höjdpunkten på en lång, het sommar av raseri och upplopp”. Vi ser hur folk på ett välorganiserat sätt mobiliseras till demonstrationerna via Internet. Jag befarar att det kan bli stora problem, berättar David Hartshorn.

Londonmötet blir första tillfället då USA:s nye president Barack Obama besöker Europa och bara det faktumet gör att Londonpolisen befarar extra stora problem med demonstrationer som kan urarta till upplopp.

Bill Erlandsson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst