Annons
Annons

Varför måste det vara
så förbenat krångligt
att söka ledigt nuförtiden??

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Jag undrar vem som konstruerat Time Care och Palazzo? Blev de nöjda med resultatet?

Varför kan man inte använda ett hjälpmedel (för jag antar att det ska vara ett sådant) som fungerar och gör avdrag med rätt antal timmar per dag. Eftersom det existerar en mängd olika veckoarbetstider ska man väl inte använda ett system som gör samma avdrag för alla, det borde vem som helst kunna räkna ut.

Som det är nu måste man antingen ansöka om semester fler dagar än man tänkt vara ledig beroende på att systemet drar av 7:43 tim istället för rätt antal timmar. Gör du inte det så dras resten från TimeCare, vilket får till följd att du måste ha mycket plustid i TimeCare för att kunna ta ut semestertimmar som du kanske har hur många som helst. Det är också skillnad om du söker semester på redan fastställd lista eller om du söker semester längre fram i tiden. Jag tycker att det verkar onödigt krångligt och rent korkat. Tycker synd om de som arbetar på kamerala sidan och skall använda dessa system och försöka rätta till alla fel som görs av oss som vill söka ledigt av olika anledningar. Ingen av mina kollegor har något gott att säga om dessa system och inte många förstår sig på det heller.

Man bävar inför våren när man skall ansöka om sommarsemestern. Icke fastställd lista. Man kommer att få ca 20 tim minus i TimeCare p g a att systemet gör felaktigt avdrag och att de båda systemen inte är ”samkörda”.

Återgå till gamla beprövade ledighetsansökan på papper till dess att ett vettigt användarvänligt redovisningsprogram uppfunnits.

Hasse i Västerås

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst