Annons
Annons

Vänster- och högerextrema tillsammans mot Israel

4 mars 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Gatstenar och bråte är nu bortforslat inför tennismatchen i Malmö. Samtidigt gör vänster- och högerextremister gemensam sak i ett demonstrationståg mot matchen.Gatstenar och bråte är nu bortforslat inför tennismatchen i Malmö. Samtidigt gör vänster- och högerextremister gemensam sak i ett demonstrationståg mot matchen.

På onsdagen rapporterade Polistidningen om hur stora högar med gatstenar och annan bråte lämnats kvar utanför Baltiska hallen där Davis Cup matchen mot Israel ska spelas. Polisförbundets huvudskyddsombud, Kaj Svensson, slog fast att stenarna kunde användas till projektiler mot poliserna. Om inte stenarna fraktades bort under torsdagen tvekade han inte att begära ett skyddsstopp.

Hotet visade sig ha effekt.

– Det mest akuta som stenar och armeringsjärn är borta nu. Kommunen har fraktat bort tolv pallar med annan bråte också, säger Kaj Svensson och tillägger:

– De har lovat att resten ska var borta senast klockan 15 i dag (torsdag reds anm) och det litar jag på.

Allians mellan extremister

En av helgens manifestationer är ovanlig eftersom representanter från den yttersta högerkanten slagit sig samman med bland annat vänsterextremister. Det är medlemmarna i Kamratskap Karlskrona – blekinges autonoma nationalister – som förklarat att de ska delta i lördagens demonstrationståg under parollen ”stoppa matchen”.

Enligt uppgift rör det sig om organiserade nynazister. På sin hemsida skriver de att de vill protestera mot israelisk statsterrorism och imperialism.

– Det förändrar inte hotbilden direkt. Men det är klart att det är en ovanlig situation att vänster och höger går i samma tåg, kommenterar polisinspektör Lars Mahler, Malmö.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst