Annons
Annons

Trafikpolisen i Borås riskerar att försvinna

7 april 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

På tio år har antalet trafikpoliser i Borås minskat till hälften och nu finns det risk att de helt försvinner. I en ny utredning diskuterar man att flytta verksamheten till Göteborg och i så fall blir Borås helt utan trafikpoliser.

En huvudanledning till flytten skulle vara att det är svårt att rekrytera nya trafikpoliser till Borås. För närvarande arbetar bara nio trafikpoliser i yttre tjänst, varav ett par jobbar deltid och några är över 60 år.

– Jag vet faktiskt inte varför det är svårt att rekrytera. Det kanske inte är inne att vara trafikpolis, säger Bengt Karlsson, chef för trafikpolisen i Västra Götaland.

Trots att nedläggning är ett alternativ som utreds anser många vid polisen i Borås att det är ett dåligt alternativ.

Fordonskontrollerna av den tunga trafiken skulle bli lidande och trafikbevakningen öster om Borås riskerar att helt försvinna.

– Borås är en stor stad och här behövs en trafikpolisavdelning, säger Krister Carlsson, utredare vid trafikpolisen i Borås.

Carina Eliasson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst