Krav på förändringar i arbetstidsavtal

16 september 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Se över arbetstidsavtalet och arbeta för sänkt arbetstid för poliser som arbetar skift. Det är innebörden i några av de beslut som fattades på representantskapet.Se över arbetstidsavtalet och arbeta för sänkt arbetstid för poliser som arbetar skift. Det är innebörden i några av de beslut som fattades på representantskapet.

Det är få ämnen som har väckt så mycket känslor inom Polisförbundet de senaste åren som arbetstidsavtalet. Det avspeglades också i årets motionsflora – 35 av de sammanlagt 120 motionerna handlade om arbetstid ur olika aspekter. Men de flesta hade innebörden att arbetstiden ska sänkas. Man beslutade också att det så kallade SPI-avtalet (avtal för särskilda polisinsatser) ska omförhandlas, för att avtalet ska bli tydligare, och att säkerhetsbefrielse ska återinföras.

Förbundsstyrelsen kommer nu att analysera vilka effekter besluten får på de kommande avtalsförhandlingarna.

– Det viktigaste är nu att analysera helheten i det representantskapet har beslutat. Det kommer att krävas mycket noggrann planering. I så här avancerat förhandlingsarbete krävs det att man gör ett noggrant strategiskt urval av vad som ska prioriteras, särskilt med tanke på det ekonomiska läget i landet och i omvärlden, sa Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst