Polisen får nya miljarder

7 september 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Regeringen satsar fyra nya miljarder på rättsväsendet. Pengarna ska bland annat gå till att anställa de nya poliser som har utbildats. Beskedet välkomnas av Polisförbundet.Regeringen satsar fyra nya miljarder på rättsväsendet. Pengarna ska bland annat gå till att anställa de nya poliser som har utbildats. Beskedet välkomnas av Polisförbundet.

För polisens del innebär satsningen att det blir ytterligare 780 miljoner kronor i år och för nästa år kommer budgeten att ökas med 1,1 miljarder. I och med det kommer man att ha råd att anställa de nya poliser som har utbildats och löftet om 20 000 poliser 2010 uppfylls.

Jag är glad att regeringen skjuter till dessa pengar, säger Jan Karlsen, Polisförbundets ordförande. Utan detta tillskott hade polisen stått inför stora problem att klara verksamheten den närmaste tiden. Nu gäller det att man också ser på den långsiktiga ekonomiska utvecklingen så att vi kan behålla en hög operativ förmåga.

Regeringen betonar att det är meningen att pengarna ska gå till att öka både antalet och andelen poliser i yttre tjänst. Man strävar efter att andelen uppklarade brott ska öka genom att polisens kapacitet förbättras. Dessutom behövs pengarna för att finansiera satsningen mot den grova organiserade brottsligheten. Regeringen nämner också en förstärkning av arbetet mot ungdomsbrottsligheten.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst