Annons
Annons

Studenter diskuterade hedersvåld och värdegrund

13 december 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisens värdegrund, hedersrelaterat våld och studentfrågor. Det var ämnen på dagordningen när polisstudenterna i Umeå ordnade temadag i början av november.Polisens värdegrund, hedersrelaterat våld och studentfrågor. Det var ämnen på dagordningen när polisstudenterna i Umeå ordnade temadag i början av november.

– Det här är viktiga ämnen för oss, som det är intressant att lära sig mer om, säger Ida Nilsson som är ordförande för Polisstudenterna i Umeå.

Studenterna hade, tillsammans med universitetet, bjudit in Sara Mohammad från föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime för att hålla en föreläsning om hedersrelaterat våld. Många studenter känner att de behöver bättre kunskaper om det ämnet, inför att de ska ut och jobba som poliser, berättar Ida Nilsson.

– Vi fick en del kunskaper om vad som är bra att tänka på när det gäller hedersrelaterat våld.

Senare samma dag var rikspolischef Bengt Svenson uppe i talarstolen och berättade bland annat om polisens värdegrund och om den framtid som väntar de blivande poliserna.

Till dagen var samtliga studenter (drygt 300) och personal från polisprogrammet i Umeå inbjudna.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst