Annons
Annons

På jakt efter ny styrelse

21 mars 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I höst ska Polisförbundet välja ny styrelse och ny förbundsordförande. Redan nu är valberedningen i full gång och letar kandidater, berättar sammankallande Anders Seilenz.I höst ska Polisförbundet välja ny styrelse och ny förbundsordförande. Redan nu är valberedningen i full gång och letar kandidater, berättar sammankallande Anders Seilenz.

Hur går valberedningens arbete till?

– Just nu gör vi en kompetensinventering. Vi ser vilka i den nuvarande styrelsen som står till förfogande och vilka kompetenser som den nya styrelsen behöver. Vi gör bland annat intervjuer med alla ledamöter och suppleanter och med avgående förbundsordförande Jan Karlsen. Under april kommer förbundsområdena att lämna in sina nomineringsförslag till oss och sedan fortsätter vårt arbete med att intervjua föreslagna kandidater under maj månad.

Vilka får lämna förslag?

– Alla medlemmar. Men vi ser helst att förbundsområdena gör en sammanställning och skickar till oss. Det är de valda företrädarna runt om i landet som känner bäst till vilken facklig kompetens som finns.

Hur gör ni ert urval?

– Vi viktar olika kompetenser mot varandra och ser hur vi kan sätta samman ett bra lag. Enligt stadgarna ska styrelsen bestå av både kvinnor och män. Om vi dessutom kan få till en geografisk spridning så är det förstås bra. Men när man sedan väl hamnar i förbundsstyrelsen så ska man verka för svensk polis och inte för sitt förbundsområde.

När ska ni vara klara med ert förslag?

– Vi har vårt slutmöte i början av juni. Då sammanställer vi resultatet av vårt arbete och sedan presenterar vi vårt förslag.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst