Annons
Annons

Förtroendet för polisen skadas

21 mars 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Att förre länspolismästaren och rektorn för Polishögskolan Göran Lindberg är misstänkt för flera sexbrott riskerar att skada allmänhetens förtroende för polisen. Det anser Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.Att förre länspolismästaren och rektorn för Polishögskolan Göran Lindberg är misstänkt för flera sexbrott riskerar att skada allmänhetens förtroende för polisen. Det anser Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.

Göran Lindberg är häktad och misstänkt för flera grova sexbrott, bland annat våldtäkt och sexuellt tvång, förberedelse till våldtäkt mot barn och koppleri. Utredningen sköts av Riksenheten för polismål och åklagare Håkan Roswall. Det råder sträng sekretess kring ärendet. Göran Lindberg var under åren 1997 till 2006 länspolismästare i Uppsala. Han var också känd för sitt engagemang för jämställdhet och föreläste mycket i ämnet runt, vid sidan av uppdraget som länspolismästare. Det gör att det är extra svårt för många att förstå och förhålla sig till att han nu är misstänkt just för sexualbrott, tror Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.
– Det är klart att det skadar förtroendet för polisen. Han är och har varit så intimt sammankopplad med svensk polis. Och med hans bakgrund som känd föreläsare i genusfrågor blir detta oerhört motsägelsefullt och extra jobbigt, säger Jan Karlsen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst