Annons
Annons

Petades efter kritik

30 mars 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Efter att lärarna i blåljuskörning i Västra Götaland gick ut i Polistidningen och kritiserade nya, försämrade villkor, så blev biträdande kurschefen Bertil Svennemar petad. Han får inte längre vara lärare på den så kallade ryckarkursen.Efter att lärarna i blåljuskörning i Västra Götaland gick ut i Polistidningen och kritiserade nya, försämrade villkor, så blev biträdande kurschefen Bertil Svennemar petad. Han får inte längre vara lärare på den så kallade ryckarkursen.

– Jag tycker att det här liknar rena maffiametoder. Ledningen försöker skrämma oss till tystnad, säger Bertil Svennemar.

Det var Bertil Svennemar som i förra numret av Polistidningen förklarade att han och de andra instruktörerna på utryckningsförarkurserna i Västra Götaland inte accepterade de nya villkoren, som bland annat innebär mer jobb och sämre ersättning. I samband med att artikeln publicerades blev Svennemar utan förvarning fråntagen uppdraget som biträdande kurschef. Han skulle inte heller få undervisa på steg 3 på utbildningen – den så kallade ryckarkursen. Bertil Svennemar uppfattar detta som en bestraffning för att han varit kritisk mot ledningen.

– Men de kan inte tysta mig. Det fria ordet måste få finnas även i dessa sammanhang.

Den som fattade beslutade att flytta Svennemar är polisområdeschefen i Storgöteborg – Lars Klevensparr. Han menar att det finns ekonomiska skäl till att Bertil Svennemar numera ska vara instruktör och biträdande kurschef på den lägre kursnivån.

– Vi har bedömt vad som är mest ekonomiskt ur arbetsgivarsynpunkt samt att denna lösning inskränker minst avseende byte av tjänstgöringslistor, säger Lars Klevensparr.

Bertil Svennemar uppfattar detta som ett straff för att han vågat vara kritisk – är det så?

– Nej, det finns inte i min sinnevärld att jag skulle bestraffa någon för att han varit kritisk. Däremot måste vi låta ekonomin styra mer nu än tidigare, det går inte att låta alla arbeta precis så som de önskar. Det är mycket tråkigt att han känner så, säger Lars Klevensparr.

Polisförbundet i Västra Götaland arbetar med frågan och för samtal med myndighetsledningen för att hitta en lösning.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst