Annons
Annons

Två polismord i Norge

21 april 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det är en mörk vår för norsk polis. I slutet av april blev en polisman knivskuren till döds vid en handräckning. Bara sju veckor tidigare blev en annan polisman dödad i tjänsten.Det är en mörk vår för norsk polis. I slutet av april blev en polisman knivskuren till döds vid en handräckning. Bara sju veckor tidigare blev en annan polisman dödad i tjänsten.

Polismannen Olav Kildal vid Helgeland polisdistrikt skulle tillsammans med en polisstudent hjälpa till vid en transport av en psykiskt sjuk man. När mannen skulle hämtas ur sin bostad tog han fram en kniv och skar utan förvarning ner Kildal. Polisstudenten, som stod bakom Kildal, kunde klara sig undan utan skador för att larma operationscentralen.

Efter händelsen stängde sig den psykiskt sjuke mannen in sig i ett hus, som snabbt blev omringat av polisen. Efter att ha bevakat huset under en hel natt bestämde sig polisen för att göra en inbrytning på morgonen. De kunde ta fast mannen utan ytterligare personskador.

Både norska polisförbundets ordförande Arne Johannessen och rikspolischef Ingelin Killengreen åkte till Mo dagen efter knivdådet för att stötta kollegorna till den dödade polisen.

Det är andra gången på bara sju veckor som en polisman i Norge blir dödad i tjänsten. I början av mars blev polismannen Börje Ivarsen påkörd och dödad av en kriminell på flykt från polisen. Bilföraren körde över Ivarsen när han höll på att lägga ut en spikmatta på väg E18.

Ole Martin Mortvedt/politiforum

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst