Annons
Annons

Hårdare tag mot unga brottslingar

6 september 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Brott som begås av barn under 15 år ska utredas i större utsträckning och mer effektivt. Det är syftet med de ändringar i lagen om unga lagöverträdare som trädde i kraft vid halvårsskiftet.Brott som begås av barn under 15 år ska utredas i större utsträckning och mer effektivt. Det är syftet med de ändringar i lagen om unga lagöverträdare som trädde i kraft vid halvårsskiftet.

Förändringarna innebär bland annat att polisen alltid ska inleda en utredning när ett barn under 15 misstänks för grova brott som mord, grov misshandel, rån och våldtäkt. Polisen får även möjlighet att utreda mindre allvarliga brott under särskilda omständig­heter, exempelvis om det har inneburit en stor integritetskränkning för brottsoffret.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst