Nytt centralt avtal för poliser

13 oktober 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Bättre sjuklön och bättre villkor för de poliser som har skyddad identitet. Det är några av nyheterna i det centrala avtalet för statsanställda som undertecknades på torsdagen.Bättre sjuklön och bättre villkor för de poliser som har skyddad identitet. Det är några av nyheterna i det centrala avtalet för statsanställda som undertecknades på torsdagen.

Avtalet, som gäller i två år för omkring 100 000 statligt anställda, bygger på lokala överenskommelser om löneökningar. Om inga överenskommelser träffas lokalt blir utrymmet för löneökningarna lägst 3,6 procent. Det har förhandlingsorganisationen OFR/S,P,O, där Polisförbundet ingår, kommit överens med Arbetsgivarverket om.

– Det är glädjande att vi har enats om ett löneutrymme i nivå med övriga avtal på arbetsmarknaden, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande.

Sjuklönen utökas till att omfatta även dag 91 till dag 364. Tidigare har sjuklönen endast omfattat dag 15 till dag 90.

– Det är en framgång och vi är också nöjda med att våra medlemmar som har skyddad identitet kan kompenseras för att de riskerar att få sämre pension, säger Lena Nitz.

Skyddad identitet kan poliser i vissa fall behöva på grund av arbetet. De missar då möjligheten att välja placering för en del av sina pensionsavsättningar. För detta kan de i och med det nya avtalet kompenseras med ett engångsbelopp.

Läs mer om avtalet på www.polisforbundet.se

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst