Annons
Annons

Facklig förvåning över datorfråga

1 november 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

”Allt som är större än en ordinär mobiltelefon bör bannlysas från att hanteras i knäet eller framför ansiktet i ett fordon.””Allt som är större än en ordinär mobiltelefon bör bannlysas från att hanteras i knäet eller framför ansiktet i ett fordon.”

Så skriver Statens väg- och transportforskningsinstitut i projektrapporten ”Polisens personliga utrustning” från 2005.

Detta är ett av en lång rad argument mot användandet av bärbara datorer under bilfärd, som Polisförbundet i Östergötland tar upp. Detta för att försöka förmå Arbetsmiljöverket att återinföra ett skyddsstopp.

”Rent allmänt kan vi säga att vi är förvånade över att den här frågan blivit så stor och så svår att komma överens om”, skriver huvudskyddsombudet Måns Borgny i överklagan, som skickades in till Arbetsmiljöverket den 28:e oktober.

Läs Polistidningens tidigare artikel här

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst