Annons
Annons

Gaypolisförening tio år

15 november 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

KORTINTERVJU MED:
Helene Nordell Imbro…
ordförande i Föreningen för gaypoliser i Sverige, som i år firar tio år som förening.

Hur började det egentligen?
− Från början var det några homosexuella killar som bildade ett nätverk för att kunna utbyta erfarenheter och stötta varandra. År 2000 bjöd de in tjejer och tillsammans bildade vi en förening.

Vad är ert mål?
− Vi vill vara öppna med att vi finns och att vi är helt vanliga människor. Vi vill att alla arbetsplatser ska vara lika öppna och tillåtande som vi upplever att det är i Stockholm. Vi jobbar också för att alla poliser ska ha kunskap om HBT-frågor och på så sätt kan vara professionella i sin yrkesutövning.

Vad har ni åstadkommit?
− Allt ser annorlunda ut nu än för tio, femton år sedan. När föreningen startade rasade en väldigt hätsk debatt mot oss, som jag tror skulle vara svår att föra nu. Men det är nog fortfarande så att Stockholm är mer tolerant än andra delar av landet. Vi har Carin Götblad, som väldigt tydligt har visat hur vi ska vara mot varandra. Men visst finns det fortfarande mycket kvar att göra.

Vad är i fokus framöver?
− En fråga som känns väldigt osynlig är T-frågan i HBT. Vi vet att det finns transpersoner inom Polisen, men vi vet ganska lite. Den frågan vill vi ta tag i.

Susanne Eriksson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst