Annons

Annons

Fler poliser ute efter sprängdåd

12 december 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Efter explosionerna i centrala Stockholm i helgen kommer fler poliser än vanligt att finnas ute på offentliga platser. Syftet är främst att skapa lugn men också att kunna ta emot eventuella tips.Efter explosionerna i centrala Stockholm i helgen kommer fler poliser än vanligt att finnas ute på offentliga platser. Syftet är främst att skapa lugn men också att kunna ta emot eventuella tips.

Sprängdåden, då en bil exploderade på Sveavägen och därefter en man sprängde sig själv till döds mitt i city, klassas som terroristbrott. Det innebär bland annat att det är Säkerhetspolisen som tillsammans med Rikskrim har ansvaret för utredningen och att förundersökningen kommer att ledas av Internationella åklagarkammaren.

För Stockholmspolisen innebär händelsen att fler poliser kommer att vara i tjänst, åtminstone tills julhelgerna är över.

– I sådana här lägen är det bara polisen som kan ha ansvaret för säkerheten, det finns ingen annan man kan sätta in, säger Stefan Eklund som är ordförande för Polisförbundet i Stockholms län och ledamot i förbundsstyrelsen.

– Jag är övertygad om att det finns förståelse bland kollegorna om det blir en del övertid, det är inget problem i sammanhanget. Som polis vill man förstås skapa det lugn man kan göra. Efter dåden i London såg man att fler poliser på gatorna bidrog till en ökad trygghet, och det är samma sak här, säger Stefan Eklund.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst