Annons
Annons

Stockholm satsar på djurskydd

1 december 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I dag arbetar elva Stockholmspoliser på heltid med djurärenden. De ska bli fler, som en del av en större satsning mot djurskyddsbrott.I dag arbetar elva Stockholmspoliser på heltid med djurärenden. De ska bli fler, som en del av en större satsning mot djurskyddsbrott.

– Vi ska göra en ordentlig satsning på särskilda djurpoliser som ska jobba offensivt och ihop med länsstyrelsen som också har ett stort ansvar här, sade länspolismästare Carin Götblad till Radio Stockholm.
Hon har inspirerats av den amerikanska polisens sätt att jobba.

Planen är att utveckla och stärka både arbetet i polismästardistrikten och det arbete som bedrivs centralt i myndigheten genom Citypolisens djurskyddsgrupp. Dit pågår just nu en rekrytering av sex ytterligare poliser, som bland annat ska kunna rycka ut över hela länet. Två fyrhjulsdrivna bilar är beställda, enligt uppgift en Jeep och en Volvo Cross Country, och de levereras i vår.
– Det är bilar som måste kunna ta sig fram i terrängen och kunna ha i alla fall hundar i burar om det behövs, säger Carin Götblad.

Gotland ligger långt framme när det gäller arbetet med djurskydd, enligt ett pressmeddelande från Stockholmspolisen. Där har man genom att arbeta mer förebyggande blivit bättre på att undvika omhändertaganden och avlivning av djur. Eftersom det kostar pengar att ha omhändertagna djur uppstallade finns det mycket att vinna, både när det gäller minskat lidande och rent ekonomiskt, på att arbeta förebyggande framhåller Carin Götblad.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst