Annons

Annons

Lag om integritet på jobbet fördröjd

20 februari 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I somras skulle en ny integritetslag träda i kraft, som skulle försvåra för arbetsgivare att kolla upp anställda, enligt en utredning. Fortfarande har dock arbetsmarknadsdepartementet inte tagit ställning till förslaget, skriver SKTF-tidningen.I somras skulle en ny integritetslag träda i kraft, som skulle försvåra för arbetsgivare att kolla upp anställda, enligt en utredning. Fortfarande har dock arbetsmarknadsdepartementet inte tagit ställning till förslaget, skriver SKTF-tidningen.

Förslaget innebär bland annat att kränkande åtgärder, som personlighetstest och avlyssning av telefonsamtal förbjuds om de inte är befogade. Även krav på utdrag ur belastningsregistret bör förbjudas utom i vissa undantagsfall, skrev utredaren Cathrine Lilja Hanssons i förslaget. Annat som skulle förbjudas var att arbetsgivare vände sig till Försäkringskassan för att kolla anställdas sjukfrånvaro eller systematiskt frågade ut anställda om privatlivet, enligt SKTF-tidningen.

Utredningen Integritetsskydd i arbetslivet presenterades redan i maj 2009, men har ännu inte lett till några beslut från Arbetsmarknadsdepartementets sida.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst