Annons

Annons

Lag om integritet på jobbet fördröjd

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I somras skulle en ny integritetslag träda i kraft, som skulle försvåra för arbetsgivare att kolla upp anställda, enligt en utredning. Fortfarande har dock arbetsmarknadsdepartementet inte tagit ställning till förslaget, skriver SKTF-tidningen.I somras skulle en ny integritetslag träda i kraft, som skulle försvåra för arbetsgivare att kolla upp anställda, enligt en utredning. Fortfarande har dock arbetsmarknadsdepartementet inte tagit ställning till förslaget, skriver SKTF-tidningen.

Förslaget innebär bland annat att kränkande åtgärder, som personlighetstest och avlyssning av telefonsamtal förbjuds om de inte är befogade. Även krav på utdrag ur belastningsregistret bör förbjudas utom i vissa undantagsfall, skrev utredaren Cathrine Lilja Hanssons i förslaget. Annat som skulle förbjudas var att arbetsgivare vände sig till Försäkringskassan för att kolla anställdas sjukfrånvaro eller systematiskt frågade ut anställda om privatlivet, enligt SKTF-tidningen.

Utredningen Integritetsskydd i arbetslivet presenterades redan i maj 2009, men har ännu inte lett till några beslut från Arbetsmarknadsdepartementets sida.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser