Annons
Annons

Misshandelsfall tar längst tid

15 februari 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Misshandelsfall tar ungefär lika lång tid att utreda, vare sig den misstänkte är ung eller vuxen. Det konstaterar Brå i en färsk rapport.Misshandelsfall tar ungefär lika lång tid att utreda, vare sig den misstänkte är ung eller vuxen. Det konstaterar Brå i en färsk rapport.

I en ny databas kan Brå följa ärenden från polisanmälan till eventuell dom. I en första kartläggning har handläggningstiderna för ärenden gällande misshandel, våldtäkt, stöld, rån och utpressning studerats. Bland annat visar det sig att misshandelsärendena tar längst tid. Dessutom tar de ungefär lika lång tid oavsett förövarens ålder, trots att ungas brott ska behandlas med särskild skyndsamhet.

Man har även tittat på regionala skillnader i handläggningstider när det gäller misshandel och stöld. När det gäller misshandel uppvisar län med långa förundersökningstider en bättre uppklarningsgrad. Några län, framförallt Dalarna, Södermanland och Stockholm har dock både långa förundersökningstider och låg uppklarningsgrad.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst