Annons
Annons

Sniffande möss kan ersätta bombhundar

9 februari 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Åtta möss i en låda kan i framtiden ersätta dagens bombhundar. Tanken är att mössen ska nosa på flygpassagerare i smyg innan de tillåts gå ombord på planet. Det är israeliska forskare som har kommit på den nya metoden, skriver Dagens Nyheter och New Scientist.Åtta möss i en låda kan i framtiden ersätta dagens bombhundar. Tanken är att mössen ska nosa på flygpassagerare i smyg innan de tillåts gå ombord på planet. Det är israeliska forskare som har kommit på den nya metoden, skriver Dagens Nyheter och New Scientist.

Enligt forskarna är bombmössen mer träffsäkra än hundar och röntgenapparater. När den nya apparaten, där mössen är gömda, testades i Israel lyckades mössen upptäcka alla passagerare som hade ”sprängämnen” i sina fickor. Mössens reaktion på bomber påminner om hur de reagerar när det kommer en katt. De försöker att springa och gömma sig, vilket utlöser larmet.

För att mössen inte ska bli uttröttade är det meningen att de ska jobba i fyratimmarspass, därefter får de åtta timmars vila.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst