Annons

Annons

Åter ovisst för blivande aspiranter

1 mars 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Just nu studerar 315 personer fjärde terminen på landets polishögskolor. Men när de går ut i juni finns bara 303 aspirantplatser lediga. Och de ska räcka även till dem som sökt aspirantplats efter ett uppehåll.Just nu studerar 315 personer fjärde terminen på landets polishögskolor. Men när de går ut i juni finns bara 303 aspirantplatser lediga. Och de ska räcka även till dem som sökt aspirantplats efter ett uppehåll.

‒ Studenterna ringer till oss och är oroliga. Det är klart att situationen är pressande för dem, säger Pa Foon, studerandeombudsman på Polisförbundet.
Polistidningen har tidigare skrivit om att det i höstas saknades aspirantplatser för ett tjugotal studenter till våren 2011, men att de till slut blev erbjudna platser.

Nu riskerar samma sak att hända igen för de studenter som tar examen i juni. Och den här gången är det inte säkert att RPS ordnar fler platser.
‒ Det finns inte någon platsgaranti direkt efter utbildning, men målet är att de som har examen ska kunna slutföra sin utbildning i närtid. Men vi kan ännu inte säga hur många som faktiskt tar examen i juni, säger Stefan Sterner, strateg på RPS.

Polisförbundet menar dock att RPS måste ta sitt ansvar. Ombudsmännen har under besök på skolorna blivit kontaktade av lärare som upplever att många studenter mår dåligt av ovissheten.
‒ Vi vill att RPS tar ett helhetsgrepp i frågan, säger Pa Foon.

Susanne Eriksson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst