Annons
Annons

TCO-kongressen ska bantas

28 april 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Fler ledamöter i styrelsen och färre ombud på kongressen. Det är några förslag till förändringar som TCO-kongressen väntas klubba igenom 10-12 maj.Fler ledamöter i styrelsen och färre ombud på kongressen. Det är några förslag till förändringar som TCO-kongressen väntas klubba igenom 10-12 maj.
I dagsläget består TCO:s styrelse av tio ledamöter. Styrelsen föreslås nu utökas med sex platser för att ge plats till en ledamot från varje medlemsförbund – förutom Unionen som får två platser, skriver TCO-tidningen. Det gör att dagens ordföranderåd, som träffats fyra gånger per år, blir överflödigt.

Vid årets TCO-kongress har Polisförbundet fyra representanter: ordförande Lena Nitz, i egenskap av TCO-styrelseledamot, Lars Bergman och Sven-Erik Svensson som ombud, och Yvonne Kärnheim-Bengtsson som observatör.

Nästa kongress, som hålls om fyra år våren 2015, väntas bli betydligt enklare och mindre påkostad. Antalet kongressombud minskas från 92 till 28. Platserna fördelas enligt principen en plats per 50 000 aktiva medlemmar, vilket ger Polisförbundet en ombudsplats.

I stället kommer TCO att lägga krut på årliga förbundskonferenser, med ett representantskap bestående av TCO:s styrelse och ett ombud från varje förbund. Representantskapet ska ta ställning till ansvarsfrihet och förrätta fyllnadsval. Kongressen tar ställning till motioner och valfrågor, enligt TCO-tidningen.


TCO- KONGRESSEN SKA BESLUTA OM:

– Ny styrelse, inklusive ny ordförande. Eva Nordmark väntas efterträda avgående Sture Nordh.

– Fyra rapporter och tio motioner.

– Ett förslag om avgift på 106 kronor per förbundsmedlem och år. I dag är avgiften 100 kronor per år plus 10 kronor som varit öronmärkta för Facket förändras.nu. Eftersom Polisförbundet stått utanför den satsningen innebär den föreslagna avgiften en höjning med sex kronor per år för förbundets medlemmar.

Källor: TCO, TCO-tidningen, Polisförbundet

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst