Annons
Annons

Frontex förstärks

26 juni 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

EU:s gränsbyrå Frontex ska förstärkas. Det kom EU:s institutioner överens om i förra veckan, efter ett och ett halvt års förhandlingar, skriver webbtidningen Europaportalen.EU:s gränsbyrå Frontex ska förstärkas. Det kom EU:s institutioner överens om i förra veckan, efter ett och ett halvt års förhandlingar, skriver webbtidningen Europaportalen.
Överenskommelsen innebär bland annat att Frontex kommer att kunna skaffa egen utrustning. Frontex anställda får även möjlighet att föra vidare uppgifter om personer som misstänks för gränsöverskridande brott till bland annat Europol.

Frontex ska också inrätta en tjänst som människorättsansvarig och gränsvakterna ska utbildas i mänskliga rättigheter. Samtidigt får byrån möjlighet att organisera och finansiera gemensamma avvisningar från olika EU-länder, skriver Europaportalen.
Överenskommelsen antas formellt av EU-parlamentet och ministerrådet i höst.

Frontex har i dag cirka 300 anställda och budgeten 2010 var 900 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst