Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Man skulle kunna tro att vi har fastnat i tillbakablickar. I förra numret skrev vi om Göteborgskravallerna 2001, jag vill passa på att tacka för den återkoppling vi fått på det som skrevs. Det är många som fortfarande bär med sig starka minnen av det som hände då.

I julinumret har vi bland annat en artikel om terrorattackerna mot World Trade Center i New York. Fortfarande tio år efter dåden har de poliser som deltog i räddningsarbetet svårt att tala om förödelsen, då 60 av deras kollegor miste livet och hundratals skadades. De skador som fortfarande sitter i är depressioner, posttraumatisk stress samt hud- och luftrörsproblem. Dessutom har somliga skuldkänslor över att de själva överlevde när deras vänner och kollegor dog.

Men allt är inte elände! Jag har noterat att piketen i Stockholm just har anställt tre kvinnor. Det är en företeelse som inte är så vanlig. Med några få undantag är dessa poliser pionjärkvinnor inom piketen. Ett av dessa undantag är Lena Matthijs, som var piketpolis i Malmö redan på 1900-talet … När Polistidningen mötte henne i Göteborg berättade hon både om hur det känns att vara den enda kvinnan i en klassiskt manlig värld och om sin nyutkomna deckare.

Jag önskar er alla en ljuvligt varm och härlig sommar!

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst