Annons
Annons

Radiotrubbel under oväder

9 augusti 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Kan åskväder slå ut Rakel? Det undrar två poliser i en färsk tillbudsrapport.

Kan åskväder slå ut Rakel? Det undrar två poliser i en färsk tillbudsrapport.

Poliserna försökte kalla på förstärkning när de under ett kraftigt regnväder skulle omhänderta en berusad person vid en krog i Katrineholm i slutet av juli. Trots upprepade försök gick det inte att nå fram via radion. Inte heller fungerade det att larma. Det slutade med att en privatperson kontaktade länskommunikationscentralen och talade om att patrullen ifråga behövde hjälp.  Poliserna noterade att radion när den inte gick att använda hamnat i ett fallback-läge.

Senare under kvällen observerade de att radion hamnade i detta läge flera gånger i samband med ett kraftigt åskväder. Poliserna föreslår i tillbudsrapporten att man utreder om åska kan få Rakel att hamna i fallback-läge.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst