Annons
Annons

Rekordmånga studenter
ertappade med fusk

23 augusti 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Antalet upptäckta fuskare bland Sveriges studenter har ökat med 48 procent på bara ett år, skriver tidningen Ingenjören.Antalet upptäckta fuskare bland Sveriges studenter har ökat med 48 procent på bara ett år, skriver tidningen Ingenjören.

Ökningen kan bland annat bero på att man blivit bättre på att upptäcka  fusket. Vanligaste fusket på Sveriges universitet och högskolor är plagiering. Hela 406 av förra årets 750 varningar och avstängningar berodde på detta. Näst vanligast är att bli påkommen med en fusklapp eller något annat otillåtet hjälpmedel på tentan.

Internet har gjort det lättare att kopiera andras arbeten, men genom speciella textmatchningsverktyg också gjort det lättare att spåra fusk. Enligt Ingenjören är det huvudsakligen manliga studenter som ertappas med fusk, trots att 59 procent av landets studenter är kvinnor.

 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst