Annons
Annons

Studenter i trubbel
kan hamna i Pan

8 september 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Studenter på polisutbildningen kan också få en varning om de missköter sig. En student som begår ett brott eller missköter sig allvarligt på något annat sätt kan tvingas att sluta utbildningen. I det läget är det klokt att kontakta facket.

Det är polisutbildningsförordningen som reglerar i vilka fall polisstudenter kan få varning – exempelvis vid fusk eller trakasserier. 

– Alldeles för ofta tar studenterna kontakt med oss i ett väldigt sent skede. Det är mycket större chans att vi kan hjälpa till om vi får veta att någon har problem på ett tidigt stadium, säger Andreas Isaksson, studerandeombudsman på Polisförbundet.

Studenter som är medlemmar i Polisförbundet kan få hjälp i form av stöd och råd, men de har inte möjlighet att få rättshjälp som andra medlemmar.

– Men man ska alltid ta direkt kontakt med facket på det ställe där man studerar, och i andra hand kontakta förbundet centralt, säger Andreas Isaksson.

En polisstudent som begår brott kan tvingas att sluta utbildningen. Det gäller också studenter som exempelvis inte rättar sig efter att ha fått en varning eller missbrukar alkohol eller narkotika. Den som har stängts av eller har fått beslut om att han eller hon måste sluta utbildningen kan överklaga det beslutet till Personalansvarsnämnden. Förra året prövade Pan två sådana ärenden.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst