Annons

Annons

Segwaytest på Södermalm

26 augusti 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I somras testade två ordningspoliser på Södermalm så kallade Segways* under två arbetspass.  Vad har det lett till, Peter Ågren?

– Jag har skrivit en förstudierapport som facket nu har på sitt bord. Det vi noterat är att de ger större synlighet än när man går och gör det lättare att täcka ett större område. De är lite spektakulära, vilket gör att man får kontakt med folk, men de passar inte en fredagskväll på Medborgarplatsen.

Är det inte bättre att cykla?
– Cyklar är bra, men man får inte cykla på trottoarer och gångbanor. Sedan kan det vara väldigt svettigt att cykla. Fotpatrullering är också bra, men nu med all tung utrustning får många problem med fötter, knän och ryggar.

Ser du några orosmoln?
– Det finns en risk att det bara blir en fluga. Lite så var det med cyklarna, först var det ballt, sedan tyckte många att det bara var bökigt. De som testade Segway fick också känningar i ryggen, så det är inget man gör hela dagar, det heller. För att kunna införa något sådant här behöver det hela även undersökas i ett längre perspektiv.

*Segways är tvåhjuliga eldrivna fordon som man åker på stående och som styrs med kroppstyngden.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst