Annons
Annons

”Vi måste säkra löneutvecklingen”

10 oktober 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Mats Jonsson, Uppsala, är med och påverkar hur Polisförbundet nu formulerar sitt lönepolitiska program, som ska vara klart att klubbas nästa höst.Mats Jonsson, förhandlingsansvarig i förbundsområde Uppsala, sitter med i referensgruppen till det lönepolitiska programmet, som hade sitt första möte i början av oktober.

 Vad är gruppens uppgift?
– Vi ska vara med och forma förbundets framtida lönepolitik. Det är högt i tak i gruppen, där både stora och små städer och de förhandlingsansvariga på Polisförbundet finns med.

 Vad hoppas du ska komma ut av arbetet?
– Att vi kan enas och på ett tydligt sätt formulera vart vi vill nå. Det får inte bli för allmänt och övergripande som ”lika lön för lika arbete”. Jag hoppas att vi ska få fram en produkt som, när den når medlemmarna, ska vara begriplig och konkret.

Vilka farhågor har du?
– Vi står inför en framtid där många som i dag tjänar lite mer går i pension, samtidigt som vi har många nya. Jag är rädd att arbetsgivaren ska utnyttja det så att vi går mot att bli ett låglöneyrke. Vi måste arbeta för att få en säkrad löneutveckling i yrket.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst