Annons
Annons

Förbundets lönepolitik
ska sättas på pränt

8 september 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Att formulera en långsiktig och hållbar lönepolitik för Polisförbundet. Det uppdraget har en arbetsgrupp, som snart ska ha sitt första möte.

Att formulera en långsiktig och hållbar lönepolitik för Polisförbundet. Det uppdraget har en arbetsgrupp, som snart ska ha sitt första möte.

”Att ta fram ett lönepolitiskt program är en process som kommer att kräva diskussioner där det är högt i tak och där ett stort ansvar tas för löneutvecklingen för svensk polis” står det bland annat i uppdragsbeskrivningen.

Ordförande för arbetsgruppen är Björn Kellerth, ledamot i såväl förbundsstyrelsen som i styrelsen för förbundsområde Stockholm.

I maj nästa år ska arbetsgruppens förslag till lönepolitiskt program presenteras för förbundsstyrelsen. Under resans gång ska arbetet stämmas av och förankras med en referensgrupp med åtta ledamöter från olika förbundsområden.

Målet är att ha ett färdigt förslag till representantskapet, Polisförbundets högsta beslutande organ, som hålls i Västerås i september 2012.

Eva Schoultz

Utgångspunkt i löneförhandlingar

Polisförbundets lönepolitiska program ska spegla den lönepolitik som gynnar medlemmarna bäst. Det ska vara skrivet i ett perspektiv på fem-sju år.

Arbetsgruppen består av styrelseledamöterna Björn Kellerth, Stockholm, och Sven-Erik Svensson, Jämtland, samt Polisförbundets förhandlingschef Jan Wallin och ombudsmannen Bengt Sundberg.

 I referensgruppen ingår:
Anders Sjöberg, Örebro, Andreas Strand, Stockholm, Fredrik Jansson, Dalarna, Fredrik Lundquist, Halland, Jan Grankvist, Norrbotten, Mats Jonsson, Uppsala, Per-Åke Hammarnäs, Västra Götaland och Sofia Ask, Rikspolisstyrelsen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst