Annons
Annons

Lönestrul även till jul

15 december 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Under hösten har det varit återkommande trassel med bland annat felaktiga lönetillägg och ersättningar. Delar av problemen ska nu vara lösta, men vissa fel kommer att drabba poliser även i december.

Under hösten har det varit återkommande trassel med bland annat felaktiga lönetillägg och ersättningar. Delar av problemen ska nu vara lösta, men vissa fel kommer att drabba poliser även i december.

Problemen har uppstått i allt fler polismyndigheter för varje månad som gått. Detta i takt med att de har anslutits till den nya lösningen för planering, tidsredovisning och lön. Från och med januari kommer alla polislöner att hanteras på samma sätt.

– Men de tidigare problemen som drabbat föräldralediga ska inte uppstå igen. Vi kommer dock att fortsätta att ha vissa problem med för mycket eller för lite OB-tillägg i december. Det kan också finnas problem med övertidsersättning, säger Anna Colliander, som jobbar på uppdrag av RPS polisavdelning.

Hon samordnar en rad projekt*, där bland annat intrimningen mellan planeringssystemet Cops och tidsredovisnings- och lönesystemet Palasso ingår som en del. Hon berättar att man arbetar intensivt för att gå till botten med de bakomliggande problemen, samtidigt som man försöker rätta vad som rättas kan manuellt när felen uppstått. 

Man har nu lyckats lokalisera ett antal buggar som gjort att scheman och listor inte lästs över korrekt mellan de två datasystemen.
– Förhoppningen är att de stora problemen inte ska uppstå i januari, men vi hinner alltså inte komma åt det till decemberlönen.

Hur vet man att man fått rätt lön?
– Man får kontrollräkna. Det blir också många samtal till supporten. Men de kan bara tala om att eventuella fel kommer att justeras, de kan inte gå in och titta på enskilda utbetalningar, säger Anna Colliander.
På Intrapolis står det att den som fått för mycket eller för lite lön kommer att få detta justerat vid nästa utbetalningstillfälle eller så snart som möjligt. Där poängteras också att lönen är preliminär. 

*Anna Colliander är programledare för Nav, Nationellt verksamhetsstöd för resursplanering och tidsredovisning.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst