Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

 Det är knappt så att man höjer på ögonbrynen längre.
I förra numret avPolistidningen skrev jag att vi ville veta hur det står till med yttrandefriheten och rätten att vara obekväm inom polisen. Exemplen var inte svåra att hitta och reportern Ossian Grahn har nu skrivit ett reportage som i alla fall får mig att känna mig lite illa till mods. Att poliser inte vågar vara kritiska mot ledning eller arbetsmiljö är allvarligt. Dessvärre blev jag inte förvånad.

Det händer att jag, i mitt journalistiska arbete, får höra av polischefer att personer som uttalat sig i artiklar inte har ”rätt” inställning eller åsikt. Eller att jag får frågan vem som har gett mig en viss uppgift som jag ställer jobbiga frågor omkring. Det är förstås inte okej, det vet alla och jag tror att de flesta egentligen inte tycker att det är bra. Men ändå händer det. Fortsätt att höra av er till oss – ni har rätt att vara obekväma och ni kan alltid lita på att vi inte röjer en källa.

De samtal och tips vi får leder inte sällan till artiklar som hamnar i tidningen. Numera har vi ju också webben – där du läser just nu – och där vi publicerar nyheter flera gånger i veckan. Besöksstatistiken är ganska blygsam än så länge men pekar stadigt uppåt, vilket vi tolkar som att ni är allt fler som hittar till Polistidningen– också på nätet.

Anna Hjorth
tf Chefredaktör
Tel 08-676 97 35

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst