Annons
Annons

Nytt stöd för anhöriga
till poliser på utlandsjobb

17 februari 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Ideella organisationen Invidzonen stöttar anhöriga till poliser som jobbar utomlands. Träffar, chat och hemsida ska hjälpa de som stannar hemma.

Det är Rikskriminalpolisens utlandssektion som startat ett samarbete med Invidzonen – en ideell organisation som under fem år stöttat svenska soldatfamiljer. Sedan december vänder sig organisationen också till polisanhöriga.

– Tio procent av våra besökare är polisanhöriga. De flesta frågorna rör hur man får relationen att fungera. Det är också många föräldrar tilutlandspoliser som hör av sig, säger Cesilia Karlsson.

Hon tycker att polisfamiljerna skiljer sig från soldatfamiljerna. Poliserna är ofta äldre och deras familjer är mindre oroliga än soldatanhöriga.

– De är lite coolare när det kommer till risker. Förmodligen beror det på att poliserna ju arbetar med liknande uppgifter också när det är hemma. Makar och barn har vant sig vid den stressen.

Tanken är att barn, partner, föräldrar och andra berörda ska fångas upp av ett kontaktnät medan deras anhöriga är på uppdrag med polisens utlandsstyrka.

Invidzonen arrangerar träffar och gemensamma aktiviteter för familjemedlemmarna. Då får de möjlighet att möta andra som är i en liknande situation och kan prata om oro och praktiska problem.

Dessutom driver Invidzonen en chat med mentorer som de anhöriga kan vända sig till för att få råd eller prata privat.

Här hittar du Invidzonen på nätet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst