Annons
Annons

Utvecklar fjärrstyrd polishelikopter

12 april 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

”Eyesight” – en fjärrstyrd liten polishelikopter för rörlig övervakning – knep nyligen förstaplatsen i innovationstävlingen Excitera 2012. Den självstyrande helikoptern finns dock än så länge bara som prototyp.

Tävlingen Excitera går ut på att ta fram en idé till en ny produkt eller tjänst, baserad på forskning från KTH. Rodrigo Lopez Madrigal, som studerar på KTH, får 25 000 kronor för sitt vinnande förslag. Han får även en plats i KTH:s studentinkubator för att vidareutveckla sin helikopteridé, skriver tidningen Ingenjören.

”Eyesight” bygger på en prototyp till en liten självstyrande helikopter som sju doktorander på KTH utvecklat.

– Den lyfter kanske ett halvt eller ett kilo nyttig last. Nästa steg tänkte vi försöka bygga en större som lyfter tio eller femton kilo, säger Daniel Malmquist, en av doktoranderna, till tidningen Ingenjören.

Han ser många tänkbara tillämpningsområden för helikoptern, exempelvis spaning för minröjning.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst