Annons
Annons

Lönsamt att satsa på arbetsmiljön

30 augusti 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

’- Varje satsad krona på arbetsmiljö ger 2,20 tillbaka, säger Jenny Larsson på Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverket genomför i höst en drive för att sätta fokus på tillbudsrapportering. Bland annat kommer 1600 arbetsplatser få besök, enligt en artikel i tidningen Arbetsmiljö.

Jenny Larsson är projektledare för satsningen, som både är en inspektions- och informationskampanj, med fokus på samverkan.
– Samverkanstanken är viktig och vi vet att om man samverkar kan man åstadkomma stora förändringar. En bra arbetsmiljö gynnar alla och nu har vi valt att ha fokus på tillbudsrapporteringen som ett sätt att prata om det systematiska arbetsmiljöarbetet, säger Jennie Karlsson till Arbetsmiljö.

Hon lyfter också fram en färsk internationell studie kallad ”Return on prevention”, som pekar på att ett förebyggande arbete lönar sig även ekonomiskt.
– Slutsatsen är att varje satsad krona på arbetsmiljö ger 2,20 tillbaka. Studien bekräftar det vi vetat sedan länge – att det lönar sig att förebygga.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst