Annons
Annons

Fantastiska Pridedagar i år igen!

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Efter att ha blivit uttagen att representera Polisförbundet på Pride 2011 hade jag små förväntningar att få delta även i år, men jag sökte ändå. Till min stora förvåning blev jag uttagen igen.
När jag frågade hur det kunde komma sig fick jag till svar att INGEN annan polis från Stockholms län hade anmält intresse att delta.
Det gör mig faktiskt inte så lite beklämd.

Är intresset så litet för HBT-frågor att man inte vill lära sig mera?
Eller anser man att vi redan har ett jämlikt förhållningssätt till HBT-personer i polismyndigheten Stockholm? Eller att vi på alla arbetsplatser tar det som självklart att det inte är något märkvärdigt att öppet visa att man inte tillhör ”Heteronormen”?
Om man tror det är man djävligt naiv!

Fortfarande 2012 talar alltför många män om kvinnliga poliser som ”attrapper”. Som om de skulle vara mindre värda som poliser bara för att de är kvinnor?

Alla gör vi så gott vi kan med de förutsättningar vi har.
Det måste var grundtanken och mer kan man inte begära av en människa. För att citera en polis från Uppsala:
Vi har inte råd att behandla varandra illa på grund av kön.
Kollegan du har med dig kanske är den som räddar ditt liv.
Det gäller i högsta grad även de som har en annan sexuell läggning!

Vi måste börja se förbi detta. Man är inte med automatik en idiot bara för att man tillhör ett motsatt kön eller har en annan sexuell läggning.

Sen finns det naturligtvis poliser som beter sig som idioter, men de ska inte klassas som detta enbart på grund av kön eller om de tillhör HBT.

Jag som huvudskyddsombud på Länspolisföreningen i Stockholm jobbar för att om möjligt försöka göra tillvaron bättre för de kvinnor och HBT-personer som arbetar inom polisen. Bland annat att synliggöra att de är lika mycket värda som alla andra.

Allt för många lever i ett arbetsliv där man inte vågar vara öppen med sitt val av partner. Därför är det svårt att delta i de vardagliga samtalen som gör att man trivs på jobbet. Många väljer att istället för att riskera att ”försäga sig” hålla sig för sig själva och inte delta i de vardagliga samtalen.

ALLA skulle behöva delta under Pridedagarna för att upptäcka dels vilka problem som finns i umgänget mellan människor i dag och dels lära sig mer om HBT, för att visa att de har lika stor rätt att bli accepterade som heterosexuella.
Att även delta i Prideparaden innebar för mig en stor glädje att se och träffa alla glada människor, både i tåget och de som stod och tittade utmed vägen.

Jag kommer att göra mitt bästa för att få polisledningen och facket att genomföra en gemensam utbildning i HBT-frågor för att om möjligt få alla att förstå att vara HBT-person inte är något underligt. Bara att man råkar älska någon av samma kön eller trivs med att klä sig som det motsatta könet.

Om jag får kommer jag gärna tillbaka till Pride 2013.

Robert Sollare
Huvudskyddsombud på Länspolisföreningen Stockholm

 

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst