Annons
Annons

Drive lyfter brister
i tillbudsrapportering

26 oktober 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Sex av tio granskade arbetsplatser saknar rutiner för att hantera tillbud, enligt Arbetsmiljöverket.

Sex av tio granskade arbetsplatser saknar rutiner för att hantera tillbud. Det rapporterar Arbetsmiljöverket, som gjort en drive med 1650 inspektioner nu under den pågående europeiska arbetsmiljöveckan.

– Att engagera så många som möjligt i arbetet med att förebygga olyckor och ohälsa på arbetsplatsen är en av de vettigaste investeringar man kan göra. Alla vinner på det, kommenterar verkets generaldirektör Mikael Sjöberg.

Värst ställt var det inom byggsektorn där 70 procent saknade rutiner för att rapportera och lära sig av tillbud. Inom parti- och detaljhandeln var det mindre än 40 procent som fick krav på sig efter inspektionerna, enligt Arbetsmiljöverkets hemsida.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst