Annons
Annons

Arbetssituation i Luleå anmäld

7 november 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Usel arbetsmiljö, vedergällningsåtgärder mot de som diskuterar situationen och personal som mår så dåligt att risken för långtidssjukskrivningar är uppenbar. Det är några av problemen som Jan Johansson, huvudskyddsombud i Polismyndigheten Norrbotten, tar upp i en anmälan (6 kap 6 § arbetsmiljölagen) till Arbetsmiljöverket angående arbetsmiljön på narkotikaenheten och kriminalunderrättelsetjänsten i Luleå.

– Under ett år har jag försökt påverka situationen till det bättre, som vi har det nu fungerar det bara inte. Folk mår väldigt dåligt, säger Jan Johansson.

Nu begär han att Arbetsmiljöverket ska kallas in för att en utomstående objektiv part ska ge sin syn på saken. Dessutom föreslår Jan Johansson flera konkreta åtgärder, bland annat: tydligare arbetsbeskrivning, tydliga direktiv om att ensamarbete inte får förekomma och att de ansvariga cheferna avsäger sig arbetsmiljöansvaret.

 

 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst