Annons
Annons

Norrbottenspolisen hoppas
på tips i tv-satsning

12 oktober 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polismyndigheten i Norrbotten har startat regionala tv-sändningar med förhoppningen att klara upp fler brott. En form av mini-Efterlyst i norrbottnisk tappning.

Polismyndigheten i Norrbotten har startat regionala tv-sändningar med förhoppningen att klara upp fler brott. En form av mini-Efterlyst i norrbottnisk tappning.

– Blåljus Norrbotten kommer i första hand att sändas varje fredag fram till nästa höst. Det är alltid en avvägning av resurser, men vi tycker att fördelarna överväger när det gäller att ställa upp med personal som medverkar i programmet, säger Anna-Lena Hesse, kommunikationschef vid Polismyndigheten i Norrbotten.

Ett första program sändes i början av september. Producent är den regionala tv-kanalen 24 Norrbotten och sändningarna når de befolkningstäta delarna av länet runt Luleå, Boden och Piteå.

Det handlar om korta program på runt sju minuter där information om aktuella brott varvas med inslag om hur polisen arbetar.

Tre poliser från Norrbotten turas om att delta som talespersoner.
Anna-Karin Bengtsson, förundersökningsledare i Piteå, är en av dem:
– Jag ser Blåljus Norrbotten som en möjlighet att skapa förståelse för hur vi jobbar och jag tror att det kan bidra till att vi får in tips som gör att vi kan klara upp fler brott, säger hon till Polistidningen.

Fredrik Mårtensson

 

 

 

 

 

 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst