Annons
Annons

Tre frågor till Erik Lagerholm …

14 november 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

…   ny ombudsman på Polisförbundet med ansvar för chefs- och ledarskapsfrågor.

 …   ny ombudsman på Polisförbundet med ansvar för chefs- och ledarskapsfrågor.

1. Vem är du?
– Jag är en helt vanlig polis, som har varit anställd i 35 år, större delen av tiden i Uppsala.  Jag har jobbat på länstrafiken, på våldsroteln och som chef på länskrim. 2004 fick jag en form av chefsutveckling i ett par år då jag var på rikskrim, stabare på RPS och sakkunnig hos Tomas Bodström på justitiedepartementet.

2. Varför har du valt att bli ombudsman?
– Jag blev tillfrågad, jag skulle aldrig ha kommit på idén att söka själv, men blev jätteglad.  Jag blev nyfiken för att det är så udda. Det är ju en jätteomställning jämfört med min roll som operativ chef och ställföreträdande länspolismästare, där man är ansvarig dygnet runt. Nu har jag möjlighet att vara med och kämpa för att polisen ska få ett mer modernt ledarskap. Det finns ju en chans nu i samband med att man organiserar om och alla ska slåss om sina anställningar.

3. Ser du några orosmoln i den processen?
– Att prestige och personliga intressen sätts före polisens bästa. En annan risk är att vi brister i kommunikationen. Det är nästan alltid det svåraste, att nå ut med rätt information till alla poliser.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst