Annons

Annons

Länspolismästaren i Örebro lämnar sitt uppdrag

9 november 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Ebba Sverne Arvill, som varit länspolismästare i Örebro i drygt ett år, lämnar sin post vid årsskiftet. I stället ska hon arbeta med utvecklingsfrågor på Rikspolisstyrelsen.  

Ebba Sverne Arvill, som varit länspolismästare i Örebro i drygt ett år, lämnar sin post vid årsskiftet. I stället ska hon arbeta med utvecklingsfrågor på Rikspolisstyrelsen.

– Det är synd att hon slutar, vi har haft ett bra samarbetsklimat. Hon har bland annat förändrat tillämpningen av arbetstidsavtalet på ett som varit bra för personalen. Men vi har också varit kritiska till att hon inte varit tillräckligt närvarande, det har märkts att hon inte har bott här, säger Anders Sjöberg som är ordförande för Polisförbundet i Örebro.

I en kommentar på polisen.se säger Ebba Sverne Arvill själv att avståndet till jobbet är ett av skälen till att hon lämnar uppdraget.

– De långa och dagliga resorna mellan bostaden i Uppland och arbetet i Örebro har varit avgörande för att jag, med blandade känslor, bestämt mig för att ta mig an uppdraget att medverka i att utveckla den svenska polisen.

Det blir Dan Persson, länspolismästare i Värmland, som tar över ledningen för Polismyndigheten i Örebro. Han kommer att ha ett förordnande som länspolismästare i båda myndigheterna under sex månader från årsskiftet. Tidigare har han bland annat arbetat som ombudsman i chefsfrågor på Polisförbundet.

– Vi välkomnar Dan Persson och ser fram emot att han ska komma hit, säger Anders Sjöberg från Polisförbundet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst